KN kodai |
Produktų pavadinimas |
2 skirsnis. Naminių gyvūnų mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai |
|
ex* 0201 |
Galvijų mėsa, šviežia, atšaldyta. |
ex*0203 |
Kiaulių mėsa, šviežia, atšaldyta. |
ex*0204 |
Avių arba ožkų mėsa, šviežia, atšaldyta. |
ex*0205 |
Arklių, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, atšaldyta. |
ex*0206 |
Galvijų, kiaulių, avių, ožkų, arklių, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji subproduktai, švieži, atšaldyti. |
ex* 0207 |
Naminių paukščių, nurodytų 0105 pozicijoje, mėsa ir valgomieji subproduktai, švieži, atšaldyti. |
ex* 0208 |
Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti. |
ex*0209 |
Kiaulių riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių riebalai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti. |
3 skirsnis. Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
|
0301 |
Gyvos žuvys. |
0302 |
Šviežios arba atšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 0304 pozicijoje. |
ex* 0304 |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, atšaldyta. |
ex*0305 |
Žuvys, vytintos, sūdytos arba užpiltos sūrymu; rūkytos žuvys, virtos ar keptos arba nevirtos ir nekeptos prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu. |
ex*0306 |
Vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, gyvi, švieži, atšaldyti, vytinti, sūdyti arba užpilti sūrymu; rūkyti vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, virti ar kepti arba nevirti ir nekepti prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu; vėžiagyviai su kiautais, virti vandenyje arba garuose, atšaldyti, neužšaldyti, vytinti arba nevytinti, sūdyti arba užpilti sūrymu arba nesūdyti ir neužpilti sūrymu. |
ex*0307 |
Moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, gyvi, švieži, atšaldyti, vytinti, sūdyti ar užpildyti sūrymu; rūkyti moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, virti ar kepti arba nevirti ir nekepti prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu. |
0308 |
Vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, atšaldyti, vytinti, sūdyti ar sūryme; rūkyti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, virti ar kepti arba nevirti ir nekeptiprieš rūkymą arba rūkymo proceso metu. |
4 skirsnis. Pienas ir pieno produktai; paukščių kiaušiniai; gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
|
Pienas ir pieno produktai |
|
0401 |
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų) |
0403 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
0404 |
Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
0405 |
Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai, pieno pastos (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
0406 |
Sūriai ir varškė (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
Gyvūninės kilmės produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
|
Paukščių kiaušiniai |
|
ex*0407 |
Paukščių kiaušiniai su lukštais, švieži arba virti (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
ex*0408 |
Paukščių kiaušiniai be lukštų ir kiaušinių tryniai, švieži, virti vandenyje arba garuose, formuoti, tinkami vartoti žmonių maistui (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
ex*0504 00 00 |
Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai, švieži, atšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, |
|
Produktų pavadinimas nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
|
|
16 skirsnis. Gaminiai iš mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
|
ex*1601 00 |
Virtos, karšto rūkymo, vytintos dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
ex*1602 |
Kiti gaminiai iš mėsos (išskyrus konservuotus gaminius), mėsos subproduktų arba kraujo (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
1603 |
Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
ex* 1604 |
Gaminiai iš žuvų (išskyrus konservuotus gaminius), ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
ex* 1605 |
Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti, išskyrus konservuotus gaminius. |
19 skirsnis. Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno; miltiniai konditerijos gaminiai |
|
Gaminiai iš pieno produktų |
|
ex*1901 |
Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, priskiriamų 0401-0404 pozicijoms, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 % masės, nenurodyti kitoje vietoje (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo; miltiniai konditerijos gaminiai |
|
ex* 1905 |
Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai (išskyrus tuos produktus, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). |
Šakniavaisiai, gumbavaisiai, valgomosios daržovės, vaisiai ir uogos bei švieži grybai |
|
Šakniavaisiai, gumbavaisiai, valgomosios daržovės |
|
0701 90 50 |
Bulvės |
0702 00 00 |
Pomidorai |
0703 10 |
Svogūnai (baltieji, geltonieji, raudonieji) |
0703 20 00 |
Česnakai (valgomieji) |
0703 90 00 |
Svogūnų laiškai, porai |
0704 |
Lapiniai kopūstai (Kale) |
0704 10 00 |
Žiediniai kopūstai, tankiažiedžiai brokoliniai kopūstai |
0704 20 00 |
Briuseliniai kopūstai |
0704 90 10 |
Baltieji, raudonieji gūžiniai kopūstai |
0704 90 90 |
Kininiai kopūstai, kaliaropės |
0705 |
Salotos (šviežios arba atšaldytos) |
0706 10 00 |
Morkos, ropės |
0706 90 10 |
Gumbiniai salierai |
0706 90 30 |
Krienai |
0706 90 90 |
Burokėliai, ridikėliai, baltieji ir juodieji ridikai, pastarnokai, petražolės (šakniavaisiai) |
0707 00 05 |
Agurkai |
0708 10 00 |
Cukriniai žalieji žirniai (nelukštenti) |
0708 20 00 |
Daržo pupelės |
0709 20 00 |
Smidrai |
0709 40 00 |
Lapkotiniai salierai, išskyrus gumbinius salierus |
0709 70 00 |
Špinatai, špinokai |
0709 93 |
Moliūgai ir aguročiai |
0709 93 10 |
Cukinijos |
0709 99 90 |
Rabarbarai, petražolės (lapinės), krapai (švieži) |
Vaisiai ir uogos |
|
0808 10 |
Obuoliai (desertiniai) |
0808 10 80 |
Obuoliai (perdirbimui) |
0808 30 |
Kriaušės |
0808 40 00 |
Svarainiai |
0809 |
Trešnės |
0809 10 00 |
Vyšnios |
0809 40 05 |
Slyvos |
0810 |
Aronijos |
0810 10 00 |
Braškės, žemuogės |
0810 20 |
Gervuogės |
0810 20 10 |
Avietės |
0810 30 10 |
Juodieji serbentai |
0810 30 30 |
Raudonieji serbentai |
0810 30 90 |
Baltieji serbentai, agrastai |
0810 40 50 |
Šilauogės, spanguolės |
0810 90 75 |
Šaltalankių, putinų uogos |
Švieži grybai |
|
0709 51 00 |
Pievagrybiai ir kiti švieži grybai |
ex* – šiuo simboliu pažymėti KN kodai reiškia, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos nesąžiningos prekybos praktikos žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinėje draudimo įstatymo 2 straipsnio 2, 3 ir 9 dalių, 4 straipsnio 1 ir 2 dalių, 5 straipsnio 3 dalies bei Žemės ūkio ir maisto produktų priskyrimo prie greitai gendančių žemės ūkio ir maisto produktų tvarkos aprašo 4 punkto nuostatomis, iš 1987 m. liepos 23 d. Tarybos reglamento (EEB) Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistinės nomenklatūros bei dėl Bendrojo muitų tarifo (su visais pakeitimais) I priedo išskiriama tam tikra žemės ūkio ir maisto produktų grupė (pvz., švieži arba atšaldyti), kuri būtų priskirtina prie greitai gendančių žemės ūkio ir maisto produktų (pvz., KN 0208 yra nurodyta: „Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba užšaldyti, o jeigu iš KN 0208 pasirenkamas konkretus KN 0208 10 „Triušių arba kiškių mėsa ir jų valgomieji mėsos subproduktai, švieži arba atšaldyti“, tai tuomet neimami užšaldyti produktai, kurių tinkamumo vartoti terminas, nurodytas ant pakuočių arba tų produktų lydimuosiuose dokumentuose, viršija 30 kalendorinių dienų). Tokie produktai gali būti priskiriami prie kitų žemės ūkio ir maisto produktų kategorijos, vadovaujantis Lietuvos Respublikos atsiskaitymo už žemės ūkio produkciją įstatymo ir jo įgyvendinamųjų teisės aktų nuostatomis.